Cabernet Sauvignon /száraz, félédes/: A kékszőlők, ezáltal a vörösborok királya. Illatában a cseresznye és cédrusfa, ízeiben a feketeribizli, szeder és eukaliptusz ismerhetők fel. Ezzel a borunkkal kívánjuk fokozni az ünnepi alkalmak bensőséges hangulatát. Étkezésekhez fogyasztva ajánljuk a magyaros ételekhez, halászlé, vadas vagy marhahúskészíményekhez. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 18-20 oC Pilippe de Chalendar /Cabernet Sauvignon-Merlot Cuvée barrique, száraz/: A Dobosi Pincészet legértékesebb bora, a 9 hónapos égetett tölgyfahordós érleléssel a maximumot sikerült kihozni a két kiváló szőlőfajtából. Különleges alkalmakra ajánljuk. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 18-20 oC Kékfrankos /rozé félédes/: Finom gyümölcsízű félédes rozé, különösen a fiatal hölgyek körében kedvelt, de a kezdő borfogyasztók is szívesen választják. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 10-12 oC Kékfrankos /barrique száraz/: 2002-es évjárat Kiváló miőségű száraz vörösbor, amely az évek múlásával mindig csak jobb lesz. Főleg étkezésekhez ajánljuk, a magyaros ételekhez, halászlé, vadas vagy marhahúskészíményekhez. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 18-20 oC Szürkebarát /kései szüretelésű édes /: 2001-es évjárat édes Ezt a nagy értékű töppedt szőlőből készült borunkat, a különleges alkalmakra, születésnap, névnap alkalmával a jó hangulat elősegítése érdekébe, vagy hölgyeknek egymás között a közlékenység fokozására, illetve a borkóstoló méltó befejezéséhez ajánljuk. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 15-18 oC Olaszrizling /száraz/: A Balaton-felvidék közkedvelt fajtája. E terület klímája érleli a kitűnő, jellegzetesen tüzes, üde, enyhén kesernyés ízt. Ajánljuk baráti társalgáshoz, étkezéskor fehér húsok fogyasztásához. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 12-15 oC Furmint /száraz/: A Furmint jellegzetesen magyar fajta, a Balaton-felvidéki Nivegy- völgyben régi idők óta termesztik. Kitűnő, semmi más fajtával össze nem téveszthető, tartalmas és karakteres bora van, melyet apritifnek, sültekhez, pörköltekhez ajánljuk. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 12 -15oC Rajnai rizling /száraz/: A Rajnai rizling a rómaiak korából ismert fajta. A Balaton-felvidék melegebb fekvésű területein termett borának különösen finom illata, sava és zamata van. Ajánljuk főképp baromfihús-készítményekhez vagy fehérhúsú sültekhez. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 12 ?15 oC Juhfark /száraz/: Nevét hosszú, hengeres fürtje adja. Bora szalmasárga színű, jellegzetes illatát pedig nehéz volna leírni. Ízében határozott savak és fanyarság érezhető. A nászéjszakák bora. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 12 -15oC Ottonel muskotály /félédes/: Fiatalok között nagyon kedvelt borunk, az Ottonel muskotály, finom illata és zamata fokozza a jó hangulatot. Fogyasztását baráti összejövetelekre, nőknek egymás között a közlékenység fokozására ajánljuk. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 12-15 oC Rizlingszilváni /félédes/: Fiatalok között nagyon kedvelt borunk, a Rizlingsziváni. Illata visszafogott, gyümölcs- és virág elemeket közel azonos arányban tartalmaz. Félédes ízvilágát határozott savak ellensúlyozzák, gyümölcsössége későn érő körte és egzotikus gyümölcsök világában kereshető. Fogyasztását baráti összejövetelekre, nőknek egymás között a közlékenység fokozására, ajánljuk. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 12-15 oC Chardonnay /barrique száraz/: 2002-es évjárat A Chardonnay francia eredetű fajta, bora egyre népszerűbb. Feltűnő fajtajellegzetességét összefüggő zamatának, gazdag alkohol- és harmonikus savállományának köszönheti. Férfiak kedvenc fajtája fogyasztása biztosítja a jó hangulatot. Különösen ajánljuk sertéshúsokhoz, halakhoz és tésztákhoz. Rövid égetett tölgyfahordós érlelés után, egy kiváló, harmonikus bor ízvilágát fedezhetjük fel benne. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 12-15 oC Szürkebarát-Tramini Cuvée/kései szüretelésű édes /: Ezt a töppedt szőlőből készült borunkat, a különleges alkalmakra, születésnap, névnap alkalmával a jó hangulat fokozására, vagy hölgyeknek egymás között a közlékenység fokozására, illetve a borkóstoló méltó befejezéséhez ajánljuk. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 15-18 oC |